JADŁOSPIS
20.10.2025 Poniedziałek
Śniadanie: płatki jaglane na mleku, pieczywo razowe z masłem, szynką wiejską, sałatą i pomidorem, herbata owocowa, melon.
Obiad: zupa fasolowa, ryż z curry, kurczak w sosie brzoskwiniowym, sałata z jogurtem, kompot truskawkowy.
Podwieczorek: bułka grahamka z pastą z makreli, koperkiem i ogórkiem kwaszonym, herbata z cytryną.
21.10.2025 Wtorek
Śniadanie: płatki wielozbożowe na mleku, pieczywo pszenne z pasztetem drobiowym, papryką i natką pietruszki, herbata malinowa, mix owoców i warzyw (pomarańcza, marchewka, morela).
Obiad: rosół z makaronem i koperkiem, mięso kręcone wołowe z warzywami w sosie chrzanowym ze szczypiorkiem, ziemniaki, surówka z ogórków kwaszonych z cebulką i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: pankejki wyrób własny z miodem, bitą śmietaną i płatkami migdałowymi, kawa inka, jabłko.
22.10.2025 Środa
Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo pszenne z masłem, białym serem ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata truskawkowa, śliwka.
Obiad: : zupa pomidorowa z ryżem, pierogi z mięsem, mix sałat z sosem winegret z pestkami dyni i słonecznika, kompot wiśniowy.
Podwieczorek: sałatka owocowa, bułka z masłem, herbata z cytryną.
23.10.2025 Czwartek
Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą i papryką, herbata owocowa, banan.
Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet mielony, kasza jęczmienna, marchewka z groszkiem na ciepło, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: serek waniliowy, ciastko maślane, jabłko, herbatka malinowa.
24.10.2025 Piątek
Śniadanie: płatki owsiane z suszonymi owocami, pieczywo z masłem, schabem pieczonym, pomidorem i natką pietruszki, herbata malinowa, winogrono.
Obiad: zupa ogórkowa, ryba z pieca, frytki z dyni, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: mus owocowy, rogaliki drożdżowe, lemoniada z cytryną i miętą.
Jadłospis może ulec minimalnej zmianie.
Woda do picia dla każdego dziecka jest udostępniona w każdej grupie.
ALERGENY występujące w produktach:
-
Nasiona zbóż i ich produkty pochodne zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, orkisz, komut lub ich odmiany)
-
Jaja i produkty pochodne
-
Ryby i produkty pochodne
-
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
-
Soja i produkty pochodne
-
Mleko i produkty pochodne
-
Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie i produkty pochodne
-
Seler i produkty pochodne
-
Gorczyca i produkty pochodne
-
Nasiona sezamu i produkty pochodne
-
Dwutlenek siarki
-
Łubin i produkty pochodne
-
Mięczaki i produkty pochodne