Przedszkole Nr 171

JADŁOSPIS

20.10.2025   Poniedziałek

Śniadanie: płatki jaglane na mleku, pieczywo razowe z masłem, szynką wiejską, sałatą i pomidorem, herbata owocowa, melon.

Obiad: zupa fasolowa, ryż z curry, kurczak w sosie brzoskwiniowym, sałata       z jogurtem, kompot truskawkowy.

Podwieczorek: bułka grahamka z pastą z makreli, koperkiem i ogórkiem  kwaszonym, herbata z cytryną.

21.10.2025   Wtorek    

Śniadanie: płatki wielozbożowe na mleku, pieczywo pszenne z pasztetem drobiowym, papryką i natką pietruszki, herbata malinowa, mix owoców i warzyw (pomarańcza, marchewka, morela).

Obiad: rosół z makaronem i koperkiem, mięso kręcone wołowe z warzywami   w sosie chrzanowym ze szczypiorkiem, ziemniaki, surówka z ogórków kwaszonych z cebulką i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: pankejki wyrób własny z miodem, bitą śmietaną i płatkami migdałowymi, kawa inka, jabłko.

22.10.2025   Środa

Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo pszenne z masłem, białym serem ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata truskawkowa, śliwka.

Obiad: : zupa pomidorowa z ryżem, pierogi z mięsem, mix sałat z sosem winegret z pestkami dyni i słonecznika, kompot wiśniowy.

Podwieczorek: sałatka owocowa, bułka z masłem, herbata z cytryną.

23.10.2025   Czwartek

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą i papryką, herbata owocowa, banan.

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, kotlet mielony, kasza jęczmienna, marchewka z groszkiem na ciepło, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: serek waniliowy, ciastko maślane, jabłko, herbatka malinowa.

24.10.2025 Piątek         

Śniadanie: płatki owsiane z suszonymi owocami, pieczywo z masłem, schabem pieczonym, pomidorem i natką pietruszki, herbata malinowa, winogrono.

Obiad: zupa ogórkowa, ryba z pieca, frytki z dyni, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: mus owocowy, rogaliki drożdżowe, lemoniada z cytryną i miętą.

Jadłospis może ulec minimalnej zmianie.

Woda do picia dla każdego dziecka jest udostępniona w każdej grupie.

 
Jadłospis
 

ALERGENY występujące w produktach:

  1. Nasiona zbóż i ich produkty pochodne zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, orkisz, komut lub ich odmiany)

  2. Jaja i produkty pochodne

  3. Ryby i produkty pochodne

  4. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

  5. Soja i produkty pochodne

  6. Mleko i produkty pochodne

  7. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie i produkty pochodne

  8. Seler i produkty pochodne

  9. Gorczyca i produkty pochodne

  10.  Nasiona sezamu i produkty pochodne

  11.  Dwutlenek siarki

  12.  Łubin i produkty pochodne

  13.  Mięczaki i produkty pochodne